Sök
Dela

Elinstallation · telekom · larm · lås · industri- & fastighetsautomation

Sök
Dela

Larm och säkerhet

Att skydda din verksamhet är en lönsam investering. Vi på Curator garanterar dig ett säkerhetssystem med hög kvalitet, utfört enligt gällande normer. Produkterna vi jobbar med är certifierade och kommer från världsledande leverantörer av säkerhetsteknik. Vi arbetar med allt från tv-övervakning till brandskydd och vi har en bred erfarenhet av att integrera säkerhetssystem.

Curator är Certifierad av Svensk Brand och Säkerhets Certifiering:

Certifikat nr: 01-1274 Certifierad Anläggarfirma Inbrottslarm

Certifikat nr: 01-1120 Certifierad Ingenjör Inbrottslarm.

Vi utför installation av RUS godkända brandlarmsystem vilket innebär att vi följer Försäkringsförbundets tekniska kvalitetskrav för prestanda och tillförlitlighet. Vi ansluter även brandlarm till SOS Alarm.

Vi larmar din byggarbetsplats

Vi är med dig från projektets start tills det är klart. Curator projekterar, installerar, ansluter till larmcentral med väktare och anslutning till Polisen.
Curators lösningar för etableringslarm skyddad mot inbrott, stöld, brand och skadegörelse. En byggarbetsplats som är skyddad och tydligt uppmärkt avskräcker oftast inkräktare innan skadan är skedd.

Ladda ner vår info-folder

Passersystem

Curator har lång erfarenhet av att leverera passersystem som kan växa med din verksamhet. Med ett komplett system får du fullständig kontroll över vem som har tillträde till lokalerna, samt var och när detta får ske. Kort som förekommit kan snabbt spärras, och alla händelser registreras och systemen är mycket lättanvända.

Inbrottslarm

Med ett väl anpassat inbrottslarm kan ett intrång snabbt upptäckas, och rätt åtgärder kopplas in så som väktare, kameraövervakning mm. Dagens teknik erbjuder stora möjligheter till integrering med passersystem och tv-övervakning. Givetvis utför vi alla arbeten under fullständig sekretess och med personligt ansvar och Curator är godkänd installatör av inbrottslarm av samtliga försäkringsbolag.

Brandlarm

Alla produkter är noga utvalda och testade för att passa svenska förhållanden. Kombinera med ett åskskydd så minimerar du risken för brand orsakad av åskoväder. Vår specialkompetens inom åskskydd är att samordna installationer vilket innebär hög driftsäkerhet så att till exempel ett blixtnedslag inte slår ut inbrottslarmet.

Trygghetslarm

Med ett trygghetslarm kommer du snabbt i kontakt med en larmcentral och det går att ansluta trådlösa larmknappar, trampmattor, sängvakter, brandvarnare, personsökare, skrivare för loggning av händelser mm.

TV- och kameraövervakning

TV-övervakning används för observation/kommunikation med besökande vid ingångar och processövervakning i industrin. Eller för övervakning av butiker och personidentifiering vid stölder och smitningar. Det ger säker dokumentation och verkar i förebyggande syfte mot snatterier och stölder. Vi erbjuder allt från enklare övervakning med kamera och monitor, till vattenkylda färgkameror som bevakar mycket varma industriella processer. Tillsammans med SOS Alarm erbjuder vi visuella säkerhetstjänster som innebär att kameraövervakning hos kund ansluts till SOS Larmcentral som direkt kan se om något händer och utifrån detta vidta rätt åtgärd.

Finansiering

Curator har samarbetspartners för smarta finansieringslösningar inom säkerhet, tele och data samt vitvaror och hemelektronik.

Vi erbjuder kundanpassade finansieringslösningar. Utifrån ditt företags behov och förutsättningar tar vi fram en konkurrenskraftig finansieringsplan.

Fördelar

 • Eftersom du hyr utrustning binds inte kapital
 • Utrustningen kan bytas under hyrestidens gång
 • Du riskerar aldrig att stå med gammal utrustning
 • Låg finansieringskostnad
 • Förmånlig allriskförsäkring kan tecknas
 • Finansiering av både produkter och tjänster
 • Serviceavtal kan tecknas separat

Curator jobbar ELRÄTT.

Vi fokuserar på:

 • Minskade elkostnader
 • Smarta lösningar
 • Bättre komfort
 • Snygg design
 • Modern teknik
 • Högre elsäkerhet

ELRÄTT är ett samlingsnamn på allt som är möjligt att göra med modern elteknik, i händerna på rätt människa. En person med rätt kunskap och intresse – elektriker från Curator.

Vad gör en ELRÄTT elektriker?

Vi kan hjälpa till med allt ifrån eleffektivisering av din fastighet till att installera moderna styrsystem för belysning, värme och ventilation (som du till exempel styr med din smartphone). Säkerhet, ökad boendekomfort och snygg elarkitektur är annat som vi har bra koll på och är intresserade av att hjälpa dig med.

Idag är Curator en av ca 600 elfirmor i Sverige som är anslutna till ELRÄTT. Det betyder att vi deltagit i kurser och seminarier och är aktiva ambassadörer för ett ELRÄTT Sverige.

Läs mer om ELRÄTT på www.elrätt.se